Madwise s pomočjo Green Star do uspešnega trajnostnega poslovanja

GREEN STAR je viden pečat odličnosti pri doprinosu k podnebni nevtralnosti in bolj zeleni prihodnosti.

Da trajnostna preobrazba poslovanju zahteva temeljito pripravo, so mnenja tudi v digitalni marketinški agenciji Madwise. Zanje trajnostno poslovanje v ospredje postavlja skrb za okolje, družbo in etiko, glavni cilj paje dolgoročno ohranjanje naravnih virov in izboljšanje življenjske kakovosti. Vse to jih je spodbudilo k zavezi, da tudi sami uvedejo spremembe, in preidejo v bolj trajnostno poslovanje.

Zakaj so se sploh odločili za preobrazbo?

Odgovor višjega vodje projektov, Vida Turka, je iskren: »To je vprašanje, ki si ga verjetno zastavi marsikdo. Verjetno je moj odgovor (in še od marsikoga v ekipi) precej klišejski – ker verjamemo v boljši jutri in ker želimo ustvariti boljšo prihodnost.«

Razložil je, kako so se pri Madwise podali na pot zelenega poslovanja. »Prehodna trajnostno poslovanje se ne zgodi kar čez noč. Še preden se lotite aktivnosti, vam polagam na srce, da glede na svojo branžo izvedete temeljito raziskavo, kaj se že dela doma in v tujini, kaj delajo vaši konkurenti ter na kaj biti pri zeleni preobrazbi pozorni,« je razložil.

Tako so se o trajnostnem poslovanju najprej pozanimali pri partnerjih, ki preobrazbo že uspešno izvajajo. Nato so preučili primere dobrih praks, morebitne pasti in težave, prepričali pa so se še o zakonskih omejitvah na svojem področju, za kar so se obrnili na odvetniško pisarno. Nazadnje so opredelili temeljna načela trajnosti, ki jih bodo odslej vodila pri poslovanju, in okvirno določili, kako bodo poskrbeli za njihovo uresničitev.

Pomembo se jim je zdelo, da pridobijo neodvisnomnenje in realno oceno stanja

»Ker smo želeli ovrednotiti svoje poslovanje z vidika trajnosti oz. pridobiti zunanje mnenje in realno oceno, smo opravili certifikacijo Green Star pri CER partnerstvu za trajnostno gospodarstvo, ki so kot prvi v Sloveniji začeli izdajati certifikate za uvajanje trajnostnih ESG vidikov podnebno ukrepanje v podjetjih, « je povedal Turk.

Poteza se je izkazala za izjemno koristno

Turk je mnenja, da se je to izkazalo kot izredno koristna poteza, »saj smo med postopkom certifikacije odkrili veliko potencialnega prostora za izboljšave in nadgradnje, ki se ga do tedaj nismo zavedali,« priznava.

Green Star jim je s 360 stopinjskim vpogledom v ESG poslovanje omogočil, da pripravijo izvrstni operativni Načrt prehoda k trajnostnemu poslovanju za tekoče leto, na podlagi katerega sedaj tudi delujejo. V njihov načrt so po prejetju certifikata vključili brezogljično digitalno poslovanje, vzpostavitev sistema za merjenje emisij, odpadkov in porabe virov, spodbujanje zaposlenih k izobraževanju, ohranjanje nivoja enake zastopanosti spolov na vodilnih mestih ter enake priložnosti za napredovanje in nagrajevanje.

Izredno pomembno zanje je tudi, da trajnostno poslovanje še vedno omogoča monetizacijo. »Zeleno delovanje ne pomeni rdečih številk. Naše udejstvovanje indirektno podpira našo kredibilnost kot strokovnjakov za trajnostno komuniciranje. Udejstvovanje na področju ESG monetiziramo s tujimi in domačimi strankami, za katere izvajamo storitve ESG marketinga,« je svojo izpoved ambiciozno zaključil Višji vodja projektov digitalne marketinške agencije Madwise, Vid Turk.

Zadnje novice

Analiza odnosa slovenskih podjetij do trajnosti

Razkrivamo kje na poti zelene preobrazbe se nahajajo slovenska podjetja in kakšen je njihov odnos do trajnostnosti!

15.3.2024

Prejemniki Green Star certifikatov za leto 2022

Zanimanje za certifikat je v primerjavi z letom prej naraslo za 150 odstotkov. V letošnjem letu se je v postopek certificiranja vključilo 45 podjetij, ki poslujejo v Sloveniji in tujini.

6.12.2023

Madwise s pomočjo Green Star do uspešnega trajnostnega poslovanja

Da trajnostna preobrazba poslovanju zahteva temeljito pripravo, so mnenja tudi v digitalni marketinški agenciji Madwise. Kaj jih je spodbudilo k zavezi, da tudi sami sami uvedejo spremembe?

24.10.2023

Tretje srečanje članov Green Star kluba

Tokratno srečanje je gostilo podjetje M Sora, kjer so si člani kluba Green Star lahko ogledali proizvodnjo ter si izmenjevali izkušnje in ideje na temo sodelovanja in vključevanja zaposlenih v trajnostne tematike.

18.10.2023

Strateško orodje za lažje merjenje in načrtovanje trajnostnega razvoja

Certifikat Green Star vam omogoča pregled vseh trajnostnih aktivnosti v podjetju ter ponuja nove ideje in strateške usmerite za nadaljnjo zeleno preobrazbo.

1.10.2023

Pridobitev Green Star priporočamo vsem podjetjem

Pogovor s Sašo Vidmar iz Lidl Slovenija o priložnostih, ki jih ponuja Green Star

28.9.2023

S certifikatom Green Star utrjujemo svoj ugled trajnostno naravnane zavarovalnice

O postopku pridobivanja certifikata in njegovih koristih za zavarovalnico smo se pogovarjali z Dejanom Sršetom, svetovalcem za zavarovalno pravo.

21.9.2023

Nacionalni zmagovalec Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva

Green Star je nacionalni zmagovalec evropske nagrade za spodbujanje podjetništva (European Enterprise Promotion Awards –EEPA) 2023.

2.9.2023

Drugo srečanje članov Green Star kluba

S prejemniki Green Star certifikata smo se srečali že na drugem letošnjem Green Star klubu, ki ga je tokrat gostilo podjetje Lumar hiše, v svoji vzročni hiši v Dragomlju.

20.4.2023

Prejemnik energetske nagrade 2023

Green Star je prejemnik energetske nagrade 2023, v kategoriji najboljši promocijski projekt, po izboru bralcev Časnika Finance.

19.4.2023

Želeli smo oceno, ki bo nastala na standardiziranih postopkih

Pogovor z Mealnjo Korošec iz podjetja Elan o razlogih in koristih pridobitve Green Star

1.2.2023

Prvo srečanje članov Green Star kluba

Green Star klub je namenjen prejemnikom certifikata, kjer si lahko izmenjujejo mnenja, iščejo rešitve na skupne izzive in zadrege ter se med seboj povezujejo.

25.1.2023

Slovenija je dobila prvih 18 zmagovalcev zelene preobrazbe

Slovenija je danes dobila prvih 18 zmagovalcev zelene preobrazbe, ki so za svoj prispevek in napredek na poti zelene preobrazbe pridobili certifikat Green Star.

8.12.2022

Ob pogledu na vprašalnik so zajeli sapo, ampak...

Tudi v Sloveniji imamo podjetja, ki so se pogumno podala na pot trajnostne preobrazbe, nekaj jih je tudi že dobilo certifikat Green Star. Ta izkazuje, da so na pravi poti in delajo pomembne korake pri spremembi poslovanja v podnebno nevtralno.

4.10.2022

Green Star projekt podprlo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Podpora ministrstva tudi uradna potrditev, da bo Green Star certifikat igral ključno vlogo pri opolnomočenju podjetij na poti zelenega prehoda in doseganju podnebne nevtralnosti.

4.2.2022