Pridobitev Green Star priporočamo vsem podjetjem

GREEN STAR je viden pečat odličnosti pri doprinosu k podnebni nevtralnosti in bolj zeleni prihodnosti.

V podjetju Lidl Slovenija se s trajnostjo aktivno ukvarjajo že deset let. Pobuda Ustvarimo boljši svet pa združuje tako slovenske, trajnostno oblikovane in pridelane izdelke kot družbeno odgovorneprojekte, skrb za zaposlene in podkast. Z namenom osvetlitve dodatnih priložnosti za trajnostno delovanje in poslovanje so v podjetju Lidl Slovenija pridobili tudi certifikat Green Star. O priložnostih, ki jih ta ponuja, smo se pogovarjali s Sašo Vidmar, svetovalko za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj.

Zakaj ste se odločili za pridobitev certifikata Green Star?

V Lidlu Slovenija se s trajnostjo aktivno ukvarjamo že 10 let – vse odkar smo vse svoje trajnostne aktivnosti združili pod skupno iniciativo Ustvarimo boljši svet. Bolj strateško in ciljno usmerjeno smo k trajnosti pristopili leta 2019, ko smo v podjetju sprejeli prvo trajnostno strategijo, ki je tesno vpeta v poslovno strategijo podjetja. Leto pozneje smo izdali svoje prvo trajnostno poročilo.

Pridobitev certifikata Green Star je bila dobrodošla priložnost, da dodatno preverimo, kako uspešni smo pri trajnostni preobrazbi in katera so področja, ki jim moramo posvetiti še večjo pozornost.Prejetih pet zvezdic je za nas potrditev, da je trajnost v Lidlu Slovenija resnično zapisana globoko v naš genetski zapis ter da na naši trajnostni poti ubiramo prave korake.

Kje vidite posebno korist postopka pridobitve certifikata?

Pridobivanje certifikata je podkrepilo našo ugotovitev, da nam podjetjem na splošno pridobivanje podatkov in njihova kakovost predstavljata velik izziv. V luči novih smernic trajnostnega poročanja bodo v prihodnosti kakovostne podatkovne baze še toliko bolj pomembne. GreenStar podjetja dodatno spodbuja, da na enem mestu sistematično zberemo kakovostne podatke, kar nam lahko bistveno olajša nefinančno poročanje v prihodnosti.

Ali bi certifikat Green Star priporočili tudi drugim podjetjem, ki stopajo po poti zelenega prehoda?

Pridobitev certifikata Green Star priporočamo vsem podjetjem, tako tistim, ki šele delajo prve korake na poti trajnostnega delovanja in poslovanja, kot tudi tistim, ki korake v tej smeri že nadgrajujejo. Skozi postopek pridobivanja certifikata bodo dobila vpogled, katera so tista ključna področja, kamor naj usmerjajo največ prizadevanj. Dodatna prednost pa je tudi članstvo v t. i. Green Star klubu, v okviru katerega med prejemniki certifikata poteka mreženje, izmenjava izkušenj terdobrih praks na področju zelene preobrazbe in trajnostnega poslovanja.

Zadnje novice

Prejemniki Green Star certifikatov za leto 2022

Zanimanje za certifikat je v primerjavi z letom prej naraslo za 150 odstotkov. V letošnjem letu se je v postopek certificiranja vključilo 45 podjetij, ki poslujejo v Sloveniji in tujini.

6.12.2023

Madwise s pomočjo Green Star do uspešnega trajnostnega poslovanja

Da trajnostna preobrazba poslovanju zahteva temeljito pripravo, so mnenja tudi v digitalni marketinški agenciji Madwise. Kaj jih je spodbudilo k zavezi, da tudi sami sami uvedejo spremembe?

24.10.2023

Tretje srečanje članov Green Star kluba

Tokratno srečanje je gostilo podjetje M Sora, kjer so si člani kluba Green Star lahko ogledali proizvodnjo ter si izmenjevali izkušnje in ideje na temo sodelovanja in vključevanja zaposlenih v trajnostne tematike.

18.10.2023

Strateško orodje za lažje merjenje in načrtovanje trajnostnega razvoja

Certifikat Green Star vam omogoča pregled vseh trajnostnih aktivnosti v podjetju ter ponuja nove ideje in strateške usmerite za nadaljnjo zeleno preobrazbo.

1.10.2023

Pridobitev Green Star priporočamo vsem podjetjem

Pogovor s Sašo Vidmar iz Lidl Slovenija o priložnostih, ki jih ponuja Green Star

28.9.2023

S certifikatom Green Star utrjujemo svoj ugled trajnostno naravnane zavarovalnice

O postopku pridobivanja certifikata in njegovih koristih za zavarovalnico smo se pogovarjali z Dejanom Sršetom, svetovalcem za zavarovalno pravo.

21.9.2023

Nacionalni zmagovalec Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva

Green Star je nacionalni zmagovalec evropske nagrade za spodbujanje podjetništva (European Enterprise Promotion Awards –EEPA) 2023.

2.9.2023

Drugo srečanje članov Green Star kluba

S prejemniki Green Star certifikata smo se srečali že na drugem letošnjem Green Star klubu, ki ga je tokrat gostilo podjetje Lumar hiše, v svoji vzročni hiši v Dragomlju.

20.4.2023

Prejemnik energetske nagrade 2023

Green Star je prejemnik energetske nagrade 2023, v kategoriji najboljši promocijski projekt, po izboru bralcev Časnika Finance.

19.4.2023

Želeli smo oceno, ki bo nastala na standardiziranih postopkih

Pogovor z Mealnjo Korošec iz podjetja Elan o razlogih in koristih pridobitve Green Star

1.2.2023

Prvo srečanje članov Green Star kluba

Green Star klub je namenjen prejemnikom certifikata, kjer si lahko izmenjujejo mnenja, iščejo rešitve na skupne izzive in zadrege ter se med seboj povezujejo.

25.1.2023

Slovenija je dobila prvih 18 zmagovalcev zelene preobrazbe

Slovenija je danes dobila prvih 18 zmagovalcev zelene preobrazbe, ki so za svoj prispevek in napredek na poti zelene preobrazbe pridobili certifikat Green Star.

8.12.2022

Ob pogledu na vprašalnik so zajeli sapo, ampak...

Tudi v Sloveniji imamo podjetja, ki so se pogumno podala na pot trajnostne preobrazbe, nekaj jih je tudi že dobilo certifikat Green Star. Ta izkazuje, da so na pravi poti in delajo pomembne korake pri spremembi poslovanja v podnebno nevtralno.

4.10.2022

Green Star projekt podprlo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Podpora ministrstva tudi uradna potrditev, da bo Green Star certifikat igral ključno vlogo pri opolnomočenju podjetij na poti zelenega prehoda in doseganju podnebne nevtralnosti.

4.2.2022