Prejemniki Green Star certifikatov za leto 2022

GREEN STAR je viden pečat odličnosti pri doprinosu k podnebni nevtralnosti in bolj zeleni prihodnosti.

Na Konferenci trajnostnega menedžmenta, ki je potekala 5. decembra, smo že drugič podelili certifikate Green Star uspešnim podjetjem, ki so se odločila stopiti na pot zelene preobrazbe.

V primerjavi z lanskim letom je zanimanje za pridobitev certifikata naraslo kar za 150 odstotkov, kar je jasen dokaz za povečanje trajnostnih prizadevanj in velik napredek pri uvajanju mednarodno uveljavljenih smernic trajnostnega poslovanja. V postopek certificiranja se je vključilo 45 gospodarskih družb, ki poslujejo v Sloveniji in tujini, do 5. decembra pa je proces certifikacije uspešno zaključilo 35 podjetij. Prejemniki prihajajo iz različnih sektorjev – od bančništva, finančnih storitev, zavarovalništva, upravljanja in razvoja pa vse do nepremičnin, trgovine, proizvodnje, IT, farmacije in še bi lahko naštevali. Vsa podjetja, ki so vstopila v postopek certificiranja pa skupaj zaposlujejo skoraj 33 tisoč ljudi in imajo kumulativno preko 6,5 milijard čistih prihodkov.Certifikate sta podelila častna gosta – Gregor Benčina, predsednik sveta zavoda CER, in Jerneja Jug Jerše, vodja predstavništva Evropske komisije v Sloveniji.  Čestitala sta prejemnikom in izpostavila pozitivne premike, ki se na področju zasledovanja ciljev zelenega prehoda dogajajo tudi zaradi sprememb kulture v podjetjih. Aktivni pristop k doseganju visokih standardov postopka certificiranja sta ocenila kot pozitiven tudi z vidika uresničevanja cilja Evropske unije, da se preoblikuje v pravično in uspešno družbo s sodobnim in konkurenčnim gospodarstvom.

»Tistim, ki so danes tukaj, se prihodnosti ni treba bati. Bomo pa morali nagovoriti državo, da spodbuja najbolj napredne. Samo tako bomo lahko gradili uspešno okolje in ustvarjali blaginjo za vse v tej državi,« je zbrane nagovoril Gregor Benčina, čemur je Jerneja Jug Jerše dodala »Evropski zeleni dogovor je tudi strategija rasti, zato ga moramo videti kot priložnost, da dosežemo okoljske cilje. Skozi Evropski zeleni dogovor spreminjamo tudi miselnost tako podjetij kot tudi posameznikov in Green Star ustvarja priložnost za razmislek.«

Green Star certifikat za leto 2022 so prejela podjetja:


AKIDS, Brusnica, BTC, Corwin, Crowe, Dechatlon Slovenija, EES Sistemi, Elan, Generali zavarovalnica, Globelink, Gorenjska banka, Habjan transport, Hisense Europe, Intech Gradnje, Knauf Insulation Slovenija, Lab4Pay, Lidl Slovenija, Lumar, Madwise, Meja Šentjur, Mercator, MSD Slovenija in Hrvaška, M Sora, Nomago, Nova KBM, SID Banka, Smartis, Spar, Summit avto, Telekom Slovenija, Traig, Unicredit banka in Zavarovalnica Triglav.

Iskrene čestitke vsem prejemnikom!

Zadnje novice

Analiza odnosa slovenskih podjetij do trajnosti

Razkrivamo kje na poti zelene preobrazbe se nahajajo slovenska podjetja in kakšen je njihov odnos do trajnostnosti!

15.3.2024

Prejemniki Green Star certifikatov za leto 2022

Zanimanje za certifikat je v primerjavi z letom prej naraslo za 150 odstotkov. V letošnjem letu se je v postopek certificiranja vključilo 45 podjetij, ki poslujejo v Sloveniji in tujini.

6.12.2023

Madwise s pomočjo Green Star do uspešnega trajnostnega poslovanja

Da trajnostna preobrazba poslovanju zahteva temeljito pripravo, so mnenja tudi v digitalni marketinški agenciji Madwise. Kaj jih je spodbudilo k zavezi, da tudi sami sami uvedejo spremembe?

24.10.2023

Tretje srečanje članov Green Star kluba

Tokratno srečanje je gostilo podjetje M Sora, kjer so si člani kluba Green Star lahko ogledali proizvodnjo ter si izmenjevali izkušnje in ideje na temo sodelovanja in vključevanja zaposlenih v trajnostne tematike.

18.10.2023

Strateško orodje za lažje merjenje in načrtovanje trajnostnega razvoja

Certifikat Green Star vam omogoča pregled vseh trajnostnih aktivnosti v podjetju ter ponuja nove ideje in strateške usmerite za nadaljnjo zeleno preobrazbo.

1.10.2023

Pridobitev Green Star priporočamo vsem podjetjem

Pogovor s Sašo Vidmar iz Lidl Slovenija o priložnostih, ki jih ponuja Green Star

28.9.2023

S certifikatom Green Star utrjujemo svoj ugled trajnostno naravnane zavarovalnice

O postopku pridobivanja certifikata in njegovih koristih za zavarovalnico smo se pogovarjali z Dejanom Sršetom, svetovalcem za zavarovalno pravo.

21.9.2023

Nacionalni zmagovalec Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva

Green Star je nacionalni zmagovalec evropske nagrade za spodbujanje podjetništva (European Enterprise Promotion Awards –EEPA) 2023.

2.9.2023

Drugo srečanje članov Green Star kluba

S prejemniki Green Star certifikata smo se srečali že na drugem letošnjem Green Star klubu, ki ga je tokrat gostilo podjetje Lumar hiše, v svoji vzročni hiši v Dragomlju.

20.4.2023

Prejemnik energetske nagrade 2023

Green Star je prejemnik energetske nagrade 2023, v kategoriji najboljši promocijski projekt, po izboru bralcev Časnika Finance.

19.4.2023

Želeli smo oceno, ki bo nastala na standardiziranih postopkih

Pogovor z Mealnjo Korošec iz podjetja Elan o razlogih in koristih pridobitve Green Star

1.2.2023

Prvo srečanje članov Green Star kluba

Green Star klub je namenjen prejemnikom certifikata, kjer si lahko izmenjujejo mnenja, iščejo rešitve na skupne izzive in zadrege ter se med seboj povezujejo.

25.1.2023

Slovenija je dobila prvih 18 zmagovalcev zelene preobrazbe

Slovenija je danes dobila prvih 18 zmagovalcev zelene preobrazbe, ki so za svoj prispevek in napredek na poti zelene preobrazbe pridobili certifikat Green Star.

8.12.2022

Ob pogledu na vprašalnik so zajeli sapo, ampak...

Tudi v Sloveniji imamo podjetja, ki so se pogumno podala na pot trajnostne preobrazbe, nekaj jih je tudi že dobilo certifikat Green Star. Ta izkazuje, da so na pravi poti in delajo pomembne korake pri spremembi poslovanja v podnebno nevtralno.

4.10.2022

Green Star projekt podprlo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Podpora ministrstva tudi uradna potrditev, da bo Green Star certifikat igral ključno vlogo pri opolnomočenju podjetij na poti zelenega prehoda in doseganju podnebne nevtralnosti.

4.2.2022