S certifikatom Green Star utrjujemo svoj ugled trajnostno naravnane zavarovalnice

GREEN STAR je viden pečat odličnosti pri doprinosu k podnebni nevtralnosti in bolj zeleni prihodnosti.

Na kakšen način vam je postopekpridobivanja certifikata koristil pri pretresanju že sprejetih ukrepov napodročju zelenega prehoda?

Trajnostnost je v naši zavarovalnici že dlječasa pomembna tema, ki je že integrirana v delo več oddelkov. Trajnostnost jetudi pomemben del korporativne strategije Skupine GENERALI, h kateri pripadanaša zavarovalnica. Postopek pridobivanja certifikata nam je koristil, saj smose preko izpolnjevanja vprašanj interno povezali med različnimi oddelki, ki vsvojih procesih izvajajo vsebine s področja trajnostnosti. Na ta način smo naenem mestu dobili skupen vpogled v trajnostne aktivnosti, ki jih sicer v različnihoddelkih v družbi izvajamo že dlje časa.

Postopek pridobitve certifikata nam je služiltudi kot predpriprava na pričetek oblikovanja nove trajnostne strategije, kpripravi katere smo pristopili v letošnjem letu, saj nam je pred pričetkomomenjenih aktivnostih pomagal prikazati trenutno stanje podjetja na poti zelenepreobrazbe. Koristen je bil tudi povzetek za vodstvo, ki ga je ob izdajicertifikata pripravil CER.

Kako pomemben je certifikat Green Star zaGenerali zavarovalnico?

Pridobitev certifikata Green Star s štirimizvezdicami je pomembna za našo zavarovalnico. Certifikat dokazuje našozavezanost k okoljskim in družbenim vrednotam in s tem utrjuje naš ugled kottrajnostno naravnane zavarovalnice. S certifikatom smo dobili potrditev, da jenaša zavarovalnica že veliko dosegla na poti zelene preobrazbe ter da imazastavljene cilje in ukrepe za trajnostno poslovanje ter podnebno ukrepanje.

Zadnje novice

Analiza odnosa slovenskih podjetij do trajnosti

Razkrivamo kje na poti zelene preobrazbe se nahajajo slovenska podjetja in kakšen je njihov odnos do trajnostnosti!

15.3.2024

Prejemniki Green Star certifikatov za leto 2022

Zanimanje za certifikat je v primerjavi z letom prej naraslo za 150 odstotkov. V letošnjem letu se je v postopek certificiranja vključilo 45 podjetij, ki poslujejo v Sloveniji in tujini.

6.12.2023

Madwise s pomočjo Green Star do uspešnega trajnostnega poslovanja

Da trajnostna preobrazba poslovanju zahteva temeljito pripravo, so mnenja tudi v digitalni marketinški agenciji Madwise. Kaj jih je spodbudilo k zavezi, da tudi sami sami uvedejo spremembe?

24.10.2023

Tretje srečanje članov Green Star kluba

Tokratno srečanje je gostilo podjetje M Sora, kjer so si člani kluba Green Star lahko ogledali proizvodnjo ter si izmenjevali izkušnje in ideje na temo sodelovanja in vključevanja zaposlenih v trajnostne tematike.

18.10.2023

Strateško orodje za lažje merjenje in načrtovanje trajnostnega razvoja

Certifikat Green Star vam omogoča pregled vseh trajnostnih aktivnosti v podjetju ter ponuja nove ideje in strateške usmerite za nadaljnjo zeleno preobrazbo.

1.10.2023

Pridobitev Green Star priporočamo vsem podjetjem

Pogovor s Sašo Vidmar iz Lidl Slovenija o priložnostih, ki jih ponuja Green Star

28.9.2023

S certifikatom Green Star utrjujemo svoj ugled trajnostno naravnane zavarovalnice

O postopku pridobivanja certifikata in njegovih koristih za zavarovalnico smo se pogovarjali z Dejanom Sršetom, svetovalcem za zavarovalno pravo.

21.9.2023

Nacionalni zmagovalec Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva

Green Star je nacionalni zmagovalec evropske nagrade za spodbujanje podjetništva (European Enterprise Promotion Awards –EEPA) 2023.

2.9.2023

Drugo srečanje članov Green Star kluba

S prejemniki Green Star certifikata smo se srečali že na drugem letošnjem Green Star klubu, ki ga je tokrat gostilo podjetje Lumar hiše, v svoji vzročni hiši v Dragomlju.

20.4.2023

Prejemnik energetske nagrade 2023

Green Star je prejemnik energetske nagrade 2023, v kategoriji najboljši promocijski projekt, po izboru bralcev Časnika Finance.

19.4.2023

Želeli smo oceno, ki bo nastala na standardiziranih postopkih

Pogovor z Mealnjo Korošec iz podjetja Elan o razlogih in koristih pridobitve Green Star

1.2.2023

Prvo srečanje članov Green Star kluba

Green Star klub je namenjen prejemnikom certifikata, kjer si lahko izmenjujejo mnenja, iščejo rešitve na skupne izzive in zadrege ter se med seboj povezujejo.

25.1.2023

Slovenija je dobila prvih 18 zmagovalcev zelene preobrazbe

Slovenija je danes dobila prvih 18 zmagovalcev zelene preobrazbe, ki so za svoj prispevek in napredek na poti zelene preobrazbe pridobili certifikat Green Star.

8.12.2022

Ob pogledu na vprašalnik so zajeli sapo, ampak...

Tudi v Sloveniji imamo podjetja, ki so se pogumno podala na pot trajnostne preobrazbe, nekaj jih je tudi že dobilo certifikat Green Star. Ta izkazuje, da so na pravi poti in delajo pomembne korake pri spremembi poslovanja v podnebno nevtralno.

4.10.2022

Green Star projekt podprlo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Podpora ministrstva tudi uradna potrditev, da bo Green Star certifikat igral ključno vlogo pri opolnomočenju podjetij na poti zelenega prehoda in doseganju podnebne nevtralnosti.

4.2.2022